
Hierbij wil ik mijn schoondochter Inge Mous opgeven voor dochtersvandordrecht, die met mijn zoon Roland Mustert is getrouwd.
Ik vind haar een bijzondere vrouw. Ze is: verpleegkundige, heeft 4 jaar in de gemeenteraad gezeten voor het CDA en is op het ogenblik een heel bijzondere KLINIEK aan het opzetten.
De kliniek draait al in Londen en in Bergen in Noorwegen. In Noorwegen is de kliniek gestart door de oprichter. Deze man wil door heel Europa klinieken opzetten. Inge heeft hierover kontakt op ook hier een dergelijke kliniek op te zetten.
Wie is Inge?
Inge is 48 jaar en woont haar halve leven in Dordrecht. Zij is geïnteresseerd in en begaan met mensen. Het is een bezige bij, ze is: Verpleegkundige, Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, Trainer, Coach, Mediator, Politica, Ondernemer en een geweldige moeder. Zij heeft twee dochters en een schoonzoon, en heeft een kleindochter waar ze dol op is. Hester is de oudste, getrouwd met Tim en zij hebben een dochtertje Lieke van ruim 1 jaar. Hester is afgestudeerd als Industrieel Designer. Emy is de jongste dochter en afgestudeerd als Hotel Manager. Inge is getrouwd met Roland Mustert en hij heeft een eigen bedrijf in Industriële automatisering. Samen runnen zij een investeringsbedrijf. Begonnen als hobby en tegenhang van alle drukte die haar werkzaamheden met zich meebrengen, volgt ze nu een professionele opleiding tot acteur aan Theaterschool “De Trap” in Amsterdam. Daar laadt ze zich helemaal op en komt ze dolenthousiast 3 keer per week vandaan. Toneel spelen is van jongs af aan haar grote droom geweest, maar haar ouders raadden haar aan om voor een beroep te leren met meer financiële stabiliteit.
Haar leven in Dordrecht en de Drechtsteden: In 1989 is Inge uit Zeeland verhuisd naar Dordrecht en woonde ze twee jaar in de zusterflat van het net gefuseerde Drechtstedenziekenhuis. Het Refaja was samen gegaan met het RKZ en ze was één van de twee eerste verpleegkundigen in opleiding die elke dienst vanaf de zusterflat naar Zwijndrecht fietste. Gedurende de opleiding verhuisde ze naar Zwijndrecht en daar woonde ze 6 jaar voordat ze, hoogzwanger van haar tweede dochter, weer terug verhuisde naar Dordrecht in de gloednieuwe wijk Oudelandshoek. Ze deed de post HBO opleiding Obstetrie en Gynaecologie in het Erasmusziekenhuis en begon een praktijk aan huis voor zwangerschapsbegeleiding en voorbereiding voor de bevalling, volgens de methode van Samen Bevallen. Dat was haar eerste succesvolle bedrijf. Ondanks dat de kruisvereniging een gratis cursus aanbood en haar cursus 180 euro kostte had zij altijd volle groepen.
Tijdens de fusie van het Drechtstedenziekenhuis met het Merwedeziekenhuis tot het huidige Albert Schweitzerziekenhuis nam zij ontslag op de kraamafdeling en werkte zij bijna twee jaar als indicatiesteller bij het toenmalige CIZ. Daarna begon zij aan de Brouwersdijk als coördinator op een project van Humanitas: Home-Start. Zij werd een bekend gezicht in de wijk en in de stad en omdat zij vond dat zorg en welzijn hele verschillende vakgebieden waren volgde zij in Vlissingen de HBO Social Work met als specialisatie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Aan het einde van deze periode werd zij gevraagd om te blijven en gaf zij naast haar parttime functie voor Humanitas één dag per week les aan propedeuse leerlingen. In deze periode bekleedde zij gedurende 1 jaar de functie van manager bij thuiszorgorganisatie Curadomi, maar toen zij gingen reorganiseren en zij fulltime moest gaan werken is zij teruggegaan naar haar baan bij Humanitas.
Inmiddels had zij in haar huis met bedrijfsruimte aan de Merbau, een coachingspraktijk opgericht waarbij zij mensen coachte in een gezonde levensstijl en gewichtsverlies. Toen zij besloot om fulltime voor zichzelf te gaan werken volgde zij een opleiding tot mediator en werd menig echtscheiding door haar afgewikkeld. Zeker als er kinderen bij betrokken waren, zette zij alles op alles om de ouders met elkaar in gesprek te laten blijven en vechtscheidingen te voorkomen. Daarnaast bemiddelde zij bij diverse bedrijven in Dordrecht, waaronder ook weer het Albert Schweitzerziekenhuis.
Buiten Dordrecht werd zij gevraagd voor politieke mediations en samenwerking op grote zaken met meerdere partijen, en met haar volledige certificering werkte zij ook voor de rechtbank in Rotterdam. Zij bouwde haar praktijk af toen zij in 2014 met voorkeursstemmen werd gekozen voor een zetel in de gemeenteraad. Daar was zij vier jaar raadslid en Drechtraadslid. Zij bekleedde regelmatig de functie van voorzitter en op nationaal niveau zat zij bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in de commissie Onderwijs, Cultuur en Sport. In die tijd bezocht zij op eigen gelegenheid de zusterstad Varna in Bulgarije en sprak zij op diverse conferenties in Albanië, Cyprus en op vraag van het ministerie van Buitenlandse zaken en IPSI in Rome op de conferentie MED 2017.
Zij bleef zich bijscholen in ondernemerschap, marketing en branding, financiën, onroerend goed, spreken in het openbaar, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Daarvoor reisde zij de hele wereld over. In 2016 werd haar gevraagd door een Amerikaanse internationale coachingsorganisatie om een Nederlandse Afdeling voor businessclub IMN op te zetten, die zij na 2 jaar met 60 leden overdroegen aan een nieuwe eigenaar.
Op internationale vrouwendag in 2017 organiseerde zij haar eigen vrouwenconferentie in Amsterdam, waarbij 100 vrouwen aanwezig waren. Het was een groot succes!
Als vrijwilliger in de Kerk van de Nazarener leidde zij de zangdiensten op zondagmorgen en zij was actief in het bestuur van diverse verenigingen zoals die van het CDA Dordrecht, waar zij eerst de functie van vicevoorzitter en later die van voorzitter bekleedde. Op dit moment is zij bestuurslid bij de internationale ridderorde OSMTH, verzorgt zij introducties voor een internationale organisatie op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling en is zij aan het werk als ZZP’er in de sectoren Zorg en Welzijn. Voor alles heeft ze interesse en er is weinig wat niet haar belangstelling heeft. Dit is het leven van Inge!
Voorgedragen door Truus van Wijck, schoonmoeder
