Dochters van Dordrecht Festival – 8 maart 2020

Op zondag 8 maart 2020 (op Internationale Vrouwendag) vindt de afronding plaats van het Project Dochters van Dordrecht met een feestelijk festival. 

In 2020 is het ook 800 jaar Dordrecht. Dit Festival sluit hier goed op aan. Onderdelen van de feestelijkheden:
– De verkiezing van de Dochters in de Wijken van Dordrecht. In iedere wijk gaan activiteiten plaatsvinden om de Dochter van de Wijk aan te melden. Er een bijeenkomst in de wijkcentra, met bewoners en met de scholen uit de wijk.
Ken je vrouwen die je als graag als een Dochter van jouw Wijk ziet, meld haar aan via info@dochtersvandordrecht.nl. Vermeld erbij waarom je haar als Dochter van jouw Wijk wilt zien, wat haar bijzondere inzet en betekenis is voor de wijk. Op 8 maart 2020 tijdens het festival worden de Dochters uit de Wijken bekend gemaakt en feestelijk in de spotlights gezet. 
– De film  (we zijn in gesprek met RTV Dordrecht): Van OerDochter (Maria van Brabant; er is een relatie met haar huwelijk met Graaf Willem 1 en het verkrijgen van Stadsrechten voor Dordrecht) naar Dochters van Nu
– 
Feestelijke presentatie boek Dochters van Dordrecht van Saskia Lensink
Vrouwen/Meiden Voetbal Toernooi
Tentoonstelling Dochters van Dordrecht en Vrouwen van Nu
– Met Muziek & Workshops

Martha vertelt hoe Dochters van Dordrecht, R-Newt en Dordt Sport bezig zijn met het organiseren het Vrouwen VoetbalToernooi. Zie foto hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *