Actie meer straten benoemen naar vrouwen

Platform Vrouwen Kunnen Alles wil meer straten benoemen naar vrouwen, en wel naar Dochters van Dordrecht. Dordrecht gaat duizenden huizen bouwen. Dat betekent dat er ook straten en buurten bij komen, waar volop ruimte is voor vrouwelijke straatnamen. Op 11 december 2018 hebben we een brief aan college gestuurd. Binnenkort komen wij met een lijst met Dochters van Dordrecht, die prima geschikt zijn voor de nieuwe straten in Dordrecht.

Geacht college,

Het Project Dochters van Dordrecht start in 2019. Het doel van dit project is dat wij vrouwen – uit het heden en uit het verleden die genomineerd zijn voor Dochters van Dordrecht – onder de aandacht brengen van een groot publiek. Vrouwen zijn door de eeuwen heen vrij onzichtbaar geweest. Terwijl hun prestaties en werkzaamheden zeker de moeite waard zijn om te worden opgemerkt.

Platform Vrouwen Kunnen Alles coördineert het Project Dochters van Dordrecht.

Daarnaast vieren wij in 2019 dat het honderd jaar geleden is dat vrouwen algemeen actief kiesrecht kregen. Eveneens de moeite waard om aandacht aan te besteden.

Er komt een uitgebreid programma door het hele jaar heen met activiteiten rondom Dochters en
thema’s.

Binnen het kader van dit project vragen wij aandacht voor het feit dat de straten in Dordrecht overwegend mannelijke namen dragen. Wij komen dan ook binnenkort met een voordracht van een
aantal Dochters van Dordrecht van wie wij vinden dat zij in aanmerking komen voor een straatnaam in Dordrecht.

In het licht van de ambitie om duizenden woningen erbij te bouwen in Dordrecht zal er zeker ruimte zijn om nieuwe straatnamen van Dordtse Dochters toe te voegen in de nieuw te bouwen wijken of buurten.

Wij vernemen graag uw reactie op ons initiatief.

Hartelijke groet,

Platform Vrouwen Kunnen Alles | Coördinator Project Dochters van Dordrecht
info@dochtersvandordrecht.nl | www.dochtersvandordrecht.nl | facebook | twitter

c.c. Straatnamencommissie en gemeenteraad

3 gedachtes op “Actie meer straten benoemen naar vrouwen”

    1. Criteria zijn dat de vrouw belangrijk is geweest voor de stad Dordrecht en verbonden is met de stad. De vrouw moet minstens 10 jaar overleden zijn. Er is een Straatnamencommissie die namen voordraagt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *