Enthousiast verslag Festival Dochters van Dordrecht door Janet Brakel

Foto Huib Kooystra

Een middag vol verhalen over interessante vrouwen die door de eeuwen heen kleur hebben gegeven aan Dordrecht. Het kwam allemaal mooi samen in het prachtige decor van de Trinitatiskapel, Internationale Vrouwendag 8 maart 2020. De Dochters van Dordrecht en Dordrecht 800 Jaar. Onder gezang van het Muziektheater Hollands Diep verscheen op mystieke wijze de oerdochter van Dordrecht, Keizerin Maria. Een van de mooie geschiedenisverhalen over vrouwen die zijn opgeschreven in ‘Dochters van Dordrecht’ om ze aan de vergetelheid te onttrekken.

In de film van RTV Dordrecht (in opdracht van Platform Vrouwen Kunnan Alles gemaakt) over een aantal van deze Dordtse vrouwen vertelde schrijfster Saskia Lensink bij verschillende oude panden en historische plekken haar verhaal tijdens een stadswandeling. Wat was ik daar graag bij geweest. Ik hou heel erg van mooie verhalen die de geschiedenis van de stad vertellen.

Gek eigenlijk dat er zoveel te vertellen is over deze vrouwen die belangrijk zijn geweest voor de Dordtse geschiedenis en dat hun verhalen doorgaans niet worden verteld. Ik hoop van ganzer harte dat deze rondleiding wordt opgenomen in een van de Dordtse stadswandelingen.

En wie weet komen we dan tijdens zo’n wandeling op verschillende plekken in de stad de pluktuinen tegen van twee kunstenaars die bloemen hebben toegekend aan de Dochters van Dordrecht om bij het zien van de kleurrijke bloemenpracht hun namen te herinneren. Alleen vanwege de prachtige naam alleen al hou ik van dit project; Vrouwer Power!

Ik word hier zo blij van. Het leeft, het borrelt en bruist in Dordrecht en heel even mocht ik daar een klein moment van meemaken.

Janet van Brakel | Bezoekster Festival Dochters van Dordrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *