Sabriye Kargih – bruggenbouwster

Wat heeft Sabriye gedaan?
Ze is in 1960 geboren in Istanbul. In 1974 kwam zij naar Dordrecht Eerst deed zij vrijwilligerswerk in Gorkum, waar haar man werkte. Ze richtte daar een vrouwengroep op waar vrouwen elkaar hielpen de weg te vinden in de Nederlandse samenleving.

Daarna was ze in Dordrecht nauw betrokken bij de oprichting van het Interculturele Vrouwencentrum Menzil in Krispijn. Ze is lid geweest van de commissie-zorg van de Zorggroep Crabbehof en van de Clientenraad. Nu is zij vrijwilliger, mantelzorger en intermediair voor Turkse gezinnen bij ‘Careyn Jeugdhulpverlening’ en voorzitter van de stichting Bosporus.

Ze werd in april 2018 bij de lintjesregen lid in ‘De Orde van Oranje Nassau’.
Haar betekenis wordt eigenlijk al duidelijk uit haar activiteiten. Ze heeft veel betekend voor de integratie en emancipatie van Turkse en andere allochtone vrouwen in Gorkum en Dordrecht.

Lees ook het artikel over haar in De Poorter van juli 2018, wijkblad voor het centrum.

Genomineerd door Gerard Goudriaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *