Mireille van Duuren

Mijn zus, Mireille van Duuren, kwam ongeveer dertig jaar geleden als jonge moeder wonen in de nieuwe wijk Stadspolders. In Stadspolders was op dat moment geen kinderopvang; geen opvang van 0-4 jarigen en geen voor- en naschoolse opvang voor 4-12 jarigen.

Mireille is toen in twee woonhuizen een kinderopvang begonnen met de naam ‘Okidoki’. De twee huizen heeft ze met vrienden en familie’ kinderopvang-proof’ gemaakt en muren doorgebroken zodat ze met elkaar in verbinding stonden. Uiteindelijk heeft ze prachtige nieuwbouw gerealiseerd met allerlei soorten opvang.

Ik heb bewondering voor haar, hoe zij als jonge moeder in een nieuwe wijk dit voor elkaar heeft gekregen. Ze heeft dit met volle overgave en inzet gedaan; veel opleidingen gevolgd, netwerken opgezet, contacten met de politiek enzovoort. 

Inmiddels is zij ergens anders werkzaam, maar Okidoki bestaat nog steeds en is niet meer weg te denken.

Na de uitzending op Radio Rijnmond kwam direct in mij op om haar op te geven als Dochter van Dordrecht.

Klik hier voor recente informatie.

Genomineer door zus Moniek van Duuren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *