Maria van Beveren

Maria (1551-1634) was de dochter van burgemeester Cornelis van Beveren en groeide op in een gezin dat heimelijk al de calvinistische leer aanhing in een tijd dat dat nog verboden was. Maria waarschuwde mensen die dreigden te worden gearresteerd omdat zij het rooms-katholieke geloof afvielen.

Reden van nominatie: 
Haar vader Cornelis van Beveren is een beroemd Dordtenaar en wordt in de geschiedschrijving vaak genoemd en geroemd. Terecht, maar zijn dochter Maria was degene, die haar leven in gevaar bracht door geloofsvervolgden te helpen. Dat weet nu bijna niemand meer. Overigens hielp ook Maria’s nicht Geertruid van Beveren geloofsvervolgden.

Lees hier meer… Biografisch Portaal van Nederland

Genomineerd door Saskia Lensink

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *