Dochter van Dordrecht Conchita Dwars: onze eigen ‘Queen’s Gambit’

Conchita Dwars is Dochter van Dordrecht. De 66-jarige Conchita Dwars is dit jaar (2021) 50 jaar lid van Schaakclub Dordrecht.

Conchita is momenteel de enige vrouw bij de schaakclub, maar dat betekent niet dat ze haar mannetje niet kan staan. Conchita is op haar zestiende begonnen met schaken. Haar toenmalige vriendje bracht haar in contact met de sport en na 50 jaar is ze nog altijd actief lid van de vereniging. Volgens de schaakster spelen er maar weinig vrouwen de sport. “Ik denk dat vrouwen qua intelligentie absoluut niet slechter zijn dan een man, maar een man kan zich veel beter richten op het spel. Een vrouw krijgt op den duur ook andere interesses, zoals vriendjes, uitgaan en kinderen.” Voordat Conchita begon met schaken, had ze niet het idee dat het iets voor haar zou zijn. “In het begin vond ik het niet leuk. Ik was een heel vrolijk tienermeisje. Ik hield van kletsen en disco. Schaken was voor nerds.” Conchita raadt beginnende schakers aan om vooral plezier te hebben in de sport. “Wil je er echt goed in worden? Dan moet je het heel vaak doen.”

(Tekst en foto vergenomen van RTV Dordrecht – klik hier voor artikel en filmpje)

The Queen’s Gambit is een hele succesvolle serie op Netflix over een bijzonder vrouwelijk schaaktalent dat het ver heeft geschopt. De titel verwijst naar een openingset in de schaaksport. Conchita noemen we dan ook onze eigen Queen’s Gambit. Gefeliciteerd Conchita!

Lees meer over Conchita Dwars als Dochter van Dordrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *