Elly Piek: eerste vrouwelijke korporaal aan boord van een Marineschip

In de AD/DE DORDTENAAR van 12 oktober 2020 was een heel artikel gewijd aan de inmiddels 66-jarige Dordtse Elly Piek. Dit is een bijzondere vrouw, die als eerste vrouwelijke korporaal aan boord ging van een Marineschip, 40 jaar geleden. Dit was nog niet eerder voorgekomen. Zij maakte daarmee de weg vrij voor andere vrouwen om carrière te maken bij de Marine. Van oudsheer is de Marine een mannenbolwerk. Men stond er niet bij stil dat vrouwen ook op Marineschepen konden varen en gewoon meedraaien.

Elly Piek is een echte Dochter van Dordrecht.

Lees hier het boeiende verhaal over Elly Piek en haar avonturen bij de Marine in AD/De Dordtenaar van 12 oktober 2020. Copyright: privéfoto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *