Herdenking Gebroeders De Witt en Maria van Berckel

V.l.n.r. op foto: Jacqueline, Kitty en Esther van Vrouwen Kunnen Alles
Foto: Joke Edenburg

Bij herdenking Gebroeders De Witt donderdagavond 20 augustus 2020 bij het standbeeld op de Visbrug was er ook aandacht voor de vrouw van Cornelis De Witt: Maria van Berckel, een sterke vrouw naar wie geluisterd werd. Maria is een Dochter van Dordrecht.

In verband met corona, werden er alleen bloemen voor het standbeeld gelegd en waren er verder geen toespraken. Bij deze herdenking op deze zeer warme zomeravond heeft een delegatie van Vrouwen Kunnen Alles (Kitty Krüger, Esther de Beun, Joke Edenburg en Jacqueline van den Bergh) bloemen neergelegd voor de vrouw van Cornelis de Witt, Maria van Berckel. Zij heeft ook een bloem gekregen van de kunstenaars: een citroengele cosmea. Omdat die bloem niet direct voorhanden was, heeft Kitty een bos hele mooie gele bloemen neergelegd bij het standbeeld. Met een duidelijke brief erbij over Maria. Maria was een krachtige vrouw. Zij verving regelmatig haar echtgenoot bij officiële taken als hij op reis was.

Over Maria van Berckel kun je meer lezen op deze site onder kopje ‘Dochters van Dordrecht’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *