Dochter van Dordrecht Bep van Houwelingen overleden op 86-jarige leeftijd

Bep van Houwelingen (PPR) in het midden tijdens een discussiebijeenkomst van de Vrouwenraad (DGJO-gebouw)
Foto Regionaal Archief Dordrecht

Dochter van Dordrecht Bep van Houwelingen is op 86-jarige leeftijd overleden. Dit heeft haar familie bekend gemaakt (24 mei 2020).
Bep van Houwelingen zette zich jarenlang in voor de politiek en de natuur.In de Dordtse politiek was ze actief binnen de combinatie PPR/CPN/PSP , de voorloper van Groen Links. Was gemeenteraadslid voor deze combinatie tussen 1982-1990 en via de landelijke organisatie van PPR-vrouwen zette zij zich jarenlang in voor het samenvoegen van progressieve krachten. Gemeenteraadsverkiezingen van mei 1982.

De natuur had een speciale plek in haar hart, ze wandelde veel in de Biesbosch. Ze was ze 40 jaar huiswacht van o.a. het NIVON-natuurvriendenhuis De Kleine Rug. Bep en haar man Piet waren waardevolle leden binnen de NIVON.

In 2017 werd ze benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau, ze ontving de onderscheiding naar aanleiding van 30 jaar actief binnen de politiek in Dordrecht en haar inzet voor NIVON binnen de Drechtsteden.

Lees meer op haar pagina op Dochters van Dordrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *