Hennie van der Loos, actieve journalist van De Poorter, wijkkrant Binnenstad/Noordflank

Hennie van der Loos heeft een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Zij was jarenlang een zeer gewaardeerde journalist van De Poorter, de wijkkrant van de Binnenstad/Noordplank. Zij schreef over alles wat ze tegenkwam en was ook niet te verlegen om een ondernemer of wethouder te bevragen of aan te spreken over situaties die speelden in de stad of in haar ogen niet deugden.

Zo heeft Hennie onder meer deelgenomen aan de Bewonerscommissie van de Bleijenhoek toen de plannen kwamen om 52 woningen te slopen. Hennie heeft in die tijd allerlei vergaderingen belegd en de politiek hierop aangesproken. Ook heeft ze de politiek uitgenodigd om de huizen te komen bekijken die zo nodig gesloopt moesten worden. Zij was het daar absoluut niet mee eens. Jammer genoeg heeft zij met 1 stem verschil verloren.

Hennie heeft ervoor gezorgd dat er een rode knop aan de buitenzijde van de Bibliotheek in de binnenstad is gekomen voor mensen in een scootmobiel, die door op de rode knop te drukken eenvoudig de zware deur van de bibliotheek kunnen openen.

Hennie van der Loos is er trots op wanneer zij andere mensen kan helpen. “Ik probeer voor mensen altijd het beste eruit te halen, dan vecht ik er voor!”

Genomineerd door Ton Delemarre

Lees ook het artikel in de Poorter van maart 2020 van Wilma de Jong, Jubileumnummer hieronder:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *