Hulya Celik, projectcoördinator migrantenvrouwen en docent

Hulya Celik is projectcoördinator van migrantenvrouwen, om hen psychologisch te ondersteunen en om hun zelfvertrouwen te vergroten. Zodat zij volwaardig kunnen meedoen in onze samenleving.

Met Stichting Wezenlijk wil zij sinds 2010 graag een helpende hand bieden aan iedereen met emotionele problemen in de breedste zin van het woord. Dit gebeurt door middel van schrijven, dans, fotografie, film, muziek en beeldende kunst (tekenen, schilderen en boetseren) etc.

In de loop van de jaren is het doel van de stichting breder geworden. Het voornaamste doel is altijd om de focus te verleggen naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen die een persoon heeft. We kijken naar wat de kwaliteiten zijn, de positieve aspecten waar je verder mee wilt in het leven. Deze aanpak bij Stichting Wezenlijk kan zowel individueel als in groepsbegeleiding.

Daarnaast is er vanuit Stichting Wezenlijk een warme belangstelling voor kunstprojecten met een sociaal-educatief karakter en sociaal-maatschappelijke activiteiten voor jong en oud.

De deelnemers leren beter in hun vel te zitten, zelfvertrouwen en welbevinden te vergroten waardoor ze vervolgens ook voor een ander echt iets kunnen betekenen. 

Afgelopen schooljaar heeft Hulya Celik gewerkt voor het Da Vinci College te Dordrecht op de afdeling Wellness. De studenten van Wellness leren het vak schoonheidsspecialiste en daar behoort het vak anatomie. Hulya is voor de leeuwen geworpen door de differentiatie aan klassen die op dat moment les moesten krijgen in Anatomie. Voor Hulya geen probleem. Ze heeft alles opgepakt, aangepakt en doorgezet wat tot goede eindresultaten heeft geleid. De achterstand van de 1ste jaars is ingehaald.

Hulya verstaat haar vak heel goed. Is zeer creatief en heeft haar creativiteit aangepast aan de behoefte van de groep. Weet goed orde te houden en kan goed haar grenzen aangeven.

Hulya weet veel over onderwijs en heeft goed beeld wat de student nodig heeft. Zij weet mensen te stimuleren om zich verder te ontwikkelen.

Genomineerd door Bedia Kassal, gemeente Rotterdam, afd. Maatschappelijke Ontwikkeling

Lees meer op website van Hulya Celik

Lees meer over Stichting Wezenlijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *