Actie ‘Meer vrouw op straat’

Veel mensen hebben aangegeven dat zij meer straatnamen naar vrouwen vernoemd willen zien. Er zijn zo’n 1054 mannelijke straatnamen, maar weinig straten zijn vernoemd naar vrouwen. Platform Vrouwen Kunnen Alles wil dat dit in verband met het project Dochters van Dordrecht gaat veranderen. Een namenlijst wordt samengesteld van vrouwen die zijn genomineerd als Dochter van Dordrecht. Deze lijst wordt overhandigd aan het college van B&W, de gemeenteraad en de Straatnamencommissie, met de opdracht om uit deze lijst vrouwennamen te kiezen voor nieuwe straten, lanen of plantsoenen. Dordrecht wil vele duizenden woningen extra gaan bouwen. Bijvoorbeeld bij de Spuiboulevard, in Amstelwijk en op Stadswerven. Daar kunnen dan de aantrekkelijke straten vernoemd worden naar de Dochters van Dordrecht. Zelfs een heel buurtje kan vernoemd worden.

De actie ‘Meer vrouw op straat’ gaat op zondagmiddag 4 november 2018 van start. Het naambordje van Cornelis de Wittplaats (bij de Cornelis de Wittstraat tegenover de supermarkt Bas van den Broek) wordt omgedoopt in de Maria van Berckelplaats. Maria was de vrouw van Cornelis. Zij was een bekwame en pittige dame, die haar man regelmatig verving als hij op reis was of gevangen zat.

Kom op zondag 4 november 2018 naar de Cornelis de Wittstraat (tegenover supermarkt Bas van den Broek). Om 13.00 uur wordt het nieuwe bord onthuld: Maria van Berckelplaats. Saska Lensink (boek Dochters van Dordrecht) vertelt het spannende verhaal over Maria van Berckel na de onthulling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *