Corry Roest – schrijfster, bijgedragen aan de geschiedschrijving van Dordrecht

Corry Roest (1923-2015)

Cornelia Hendrika Maria (Corry) Roest werd in Dordrecht geboren op 31 mei 1923 en overleed daar op 23 augustus 2015. Zij heeft bijgedragen aan de geschiedschrijving van Dordrecht door haar (jeugd)herinneringen vast te leggen in verhalen en columns, aangevuld met informatie uit het gemeentearchief.

Tussen 1973 en 1991 publiceerde Corry haar verhalen in Tussen Kop en Staart, het personeelsblad van het Gemeentelijk Energiebedrijf, haar werkgever. Vanaf 1991 tot ongeveer 2002 las zij haar columns voor bij Dordtse radiozenders. Rond haar tachtigste levensjaar bundelde ze haar teksten in een zevental, in eigen beheer uitgegeven boeken. Met name Herinneringen aan de Wijnstraat was een groot succes en is nog altijd in menige Dordtse boekenkast te vinden.

>> lees meer over haar levensloop in een artikel bij het Regionaal Archief

Voorgedragen door schrijfster Saskia Lensink

Voorgedragen door Alfred Tusschenbroek – ’t Gilde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *