Sadet Karabulut – Tweede Kamerlid voor de SP

Sadet Karabulut werd geboren op 28 april 1975 in Dordrecht. Zij is dochter van Turks-Koerdische gastarbeiders, de jongste van vijf kinderen. Sadet heeft het VWO afgerond in Dordrecht en studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Tijdens haar studie was ze actief bij de Landelijke Studenten Vakbond. Na afronding van haar studie heeft zij tal van functies bekleed bij de gemeente Amsterdam, waaronder coördinator drugsbeleid in de Bijlmermeer. Ook was zij bestuurslid bij de Turkse zelforganisatie DIDF en beleidsmedewerker in het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

“Het is een schande dat in een rijk land als Nederland armoede bestaat. Arm word je niet door het noodlot. Armoede is ook geen ziekte. Armoede is het gevolg van foute politieke keuzes. Tegen die keuzes ageer ik in de politiek. Ik zal dat blijven doen tot we verandering hebben bewerkstelligd. Eerlijk delen en armoede Nederland en de wereld uithelpen zou inzet moeten zijn van sociale of socialistische politiek.”

Sadet Karabulut is in 2006 actief lid geworden voor de SP in Amsterdam. In datzelfde jaar werd zij bestuurslid en gemeenteraadslid in Amsterdam. Eind 2006 werd Karabulut gekozen tot Tweede Kamerlid voor de SP. In 2010 is zij herkozen als Kamerlid. Zij is woordvoerder Sociale Zaken en Integratie.

Tekst en foto van website Sadet Karabulut 

Lees meer over Sadet Karabulut op Wikipedia

Genomineerd door Hulya Celik, Stichting Wezenlijk:
Sadet Karabulut is een vrouw met Turkse achtergrond die een grote bijdrage levert aan onze samenleving. Zij is een rolmodel voor vrouwen met Turkse achtergrond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *