Marijke Maes-van der Heydt – zette zich in voor de uitstraling Groothoofd met betrokkenheid bij Café-restaurant Jongepier, ’t Veerhuis en Downtown; streed met Brood en Rozen voor gelijkheid en gerechtigheid

Mede dankzij Marijke Maes en haar gedreven, aanhoudende ondersteuning en inzet, is de veelgeroemde uitstraling en sfeer van het Groothoofd, behouden voor Dordrecht en haar bezoekers.

In de ontwikkeling en exploitatie van Café-restaurant Jongepier had zij, in de beginjaren ’80, een bestuurlijke rol. Ook het behoud c.q. verbouwing en exploitatie van t Veerhuis, het huidige Downtown, hebben we voor een groot deel aan haar enthousiasme, betrokkenheid en organisatorische vaardigheden te danken.

Haar bijdrage aan het culturele en maatschappelijke leven in onze stad, vanaf eind jaren ’70 tot voor enkele jaren geleden, is groot.

Met name bij de vrouwenemancipatie (Brood &Rozen) heeft zij in de voorste linie gestreden voor gelijkheid en gerechtigheid. Op haar genereuze inzet en doortastende aanpak, waar zij ook in haar werkzame leven bij schuldhulpverlening om bekend stond, kunnen vrienden en bekenden tot op de dag van vandaag nog aanspraak maken.

Daardoor verdient zij zeker de titel Dochter van Dordrecht.

Genomineerd door Jeanne van der Horst en Saskia Meesters

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *