Jolanda Branderhorst – eigenzinnige en innovatieve ondernemer, drijvende kracht achter de sociale onderneming Wereldwijven Ateliers

Fotograaf: Denise Motz

Voordracht Dordtse Dochter van nu: Jolanda Branderhorst Al sinds de jaren 80 van de vorige eeuw is Jolanda Branderhorst een bekend gezicht in Dordrecht. Ze studeerde af als modevormgever aan de Willem de Kooning Academie, deed de programmering voor Bibelot en stond achter de tap bij de Bombardon (nu Merz) en De Tijd.

Meer dan 20 jaar runde ze vervolgens samen met Lammie Snoeken Galerie Intermezzo, een gerenommeerde galerie voor mode- en productvormgeving met bekendheid in het hele land.

Ook was ze initiator van meerdere projecten in en buiten Dordrecht. Zoals de modeshows in de Grote Kerk van Dordrecht in 2009 ter gelegenheid van de 500ste geboortedag van Calvijn en in het Energiehuis in 2014 ter gelegenheid van de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden.

Sinds meer dan 10 jaar is zij de drijvende kracht achter de sociale onderneming Wereldwijven Ateliers en sinds 1 ½ jaar bovendien eigenaar van concept store byBranderhorst. aan de Voorstraat-Noord.

Jolanda is iemand die altijd verbinding en samenwerking zoekt. Deze lijkt zij vanzelf te vinden, dankzij haar grote aanstekelijkheid en enthousiasme en haar betrokkenheid bij de wereld en de mensen om zich heen: haar Wereldwijven, haar Voorstraat-Noord, haar medeondernemers en haar gemeente Dordrecht.

Ze legt zich niet neer bij hoe iets is, maar zet zich vol energie in voor hoe zij vindt dat iets zou moeten zijn – hoe het professioneler, beter, en/of mooier kan.

Om haar inzet, haar sociale bewogenheid en haar betrokkenheid bij de stad, dragen wij Jolanda graag voor als een eigenzinnige en innovatieve Dochter van Dordrecht.

Met vriendelijke groet, Christien Baas Borsje
Voorzitter Bestuur Wereldwijven

1 gedachte op “Jolanda Branderhorst – eigenzinnige en innovatieve ondernemer, drijvende kracht achter de sociale onderneming Wereldwijven Ateliers”

  1. Mieneke de Zeeuw

    Helemaal eens met de voordracht van Jolanda Branderhorst.
    Ze is de drijvende kracht bij de Wereldwijven al zoveel jaren. En in haar enthousiasme en talenten niet te stoppen. Dat maak ik elke week weer mee als vrijwilliger zijnde bij de Wereldwijven.
    Met vriendelijke groeten,

    Mieneke de Zeeuw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *