Conchita Dwars, schaakster, deed 7 keer mee aan NK-dames

Conchita Dwars

Conchita Dwars, geboren v.d. Wetering (Dordrecht). Al jarenlang de sterkste damesschaakster in de Drechtstreek. Ze deed zeven keer mee aan het NK-dames en speelde tijdens een landentoernooi in Groningen interlands.

Conchita is een sympathieke schaakster en een voorbeeld voor schaak PR. Bovendien is zij zowel op haar werk als op de schaakclub een toonbeeld van sociale betrokkenheid. Daarom organiseerde schaakclub Dordrecht in 1978 (bij het negentig jarig bestaan) in het Dordtse historische Hof de halve finale NK-dames om haar een kans te geven zich te plaatsen voor NK dames. In 1980 organiseerde de Denksportcommissie de tweede halve finale NK dames in Dordrecht in het toenmalige Denksportcentrum huize Johanna aan de Groenmarkt.

In 2009 werd haar 40 jarig lidmaatschap van Schaakclub Dordrecht intensief gevierd met familie, vrienden inclusief een reünie van vrijwel de gehele Nederlandse Dames top.

In 2019 dus viering van ‘een halve Eeuw’ Conchita, hetgeen uitstekend samenvalt met ‘Dochters van Dordrecht’. Ze zal er uitbundig van gaan genieten’.

Genomineerd door T. Slagboom

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *