Riet van der Werf – Medeinitatiefneemster van de Huisraadbank, geeft daklozen weer zicht op een toekomst

Riet van der Werf is mede-initiatiefneemster en de stuwende kracht achter de Huisraadbank. Stoelen, banken, kinderspulletjes staan ter beschikking van mensen die huisraad nodig hebben maar om diverse redenen dit niet zelf kunnen betalen.

Wethouder voor sociale zaken, Bert van de Burgt, heeft zaterdag 2 januari 2013 de nieuwe Huisraadbank geopend. Hij sprak zijn waardering uit voor dit nieuwe initiatief dat ook landelijk is opgevallen.

Vanuit de nood nam de geloofsgemeenschap Jozua het initiatief tot de Huisraadbank: De stichting stelt zich ten doel goede gebruikte huisraad in te zamelen en deze weg te geven aan mensen die dit om allerlei redenen zelf niet kunnen betalen. Riet van der Werf is mede-initiatiefneemster en de stuwende kracht achter de Huisraadbank.

Teun Stortenbeker was als algemeen directeur van de Hoop aanwezig om te laten zien en horen dat de sociale activiteiten meer dan welkom zijn op het Dorp van de Hoop.

Zijn instelling, waar al ruim vijfhonderd mensen werken, biedt steeds meer sociale activiteiten onderdak. Oud-PvdA-wethouder Jannie van der Loos kondigde, als (toenmalige) voorzitter van de voedselbank, al aan dat de Hoop onderdak gaat bieden aan de Provincialeweg rond nummer 114.

De voedselbank komt ook op eigen benen staan en heeft op steeds meer plekken in de stad een uitdeelplek. Nog steeds is de Buitenwacht in Krispijn, met zeventig voedselpakketten elke vrijdag, het drukste punt.

 

Ik wil Riet van de Werf nomineren. Zij zet zich in om daklozen weer zicht te geven op een toekomst. Zette de Huisraadbank op en van daaruit een Kringloop. Zij is een moeder voor velen. 
(Riet staat links op de foto, naast oud-wethouder Bert van de Burgt.
Foto aangeleverd door Arja.)

Voorgedragen door Arja El Haddad – medewerkster van Stichting De Hoop

Lees ook het artikel op website Dordrecht.net

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *