Angenetha Balm-Kok – schrijfster; met meer dan 100 (Dordts historische) boektitels op haar naam

Angenetha Balm-Kok is schrijfster van Dordts historische boeken. Inmiddels heeft zij al meer dan 100 van deze boeken op haar naam staan.

Angenetha Balm-Kok is in 2000 in werkgroep ‘Het Nieuwe Werck’ gestart met historisch onderzoek naar huizen en hun bewoners in Dordrecht. Sinds 2004 is zij redacteur van het cultuurhistorisch tijdschrift Dordrecht Monumenteel. Zowel binnen deze werkgroep als op eigen titel doet zij onderzoek naar de geschiedenis van Dordtse huizen en heeft inmiddels een imposant repertoire op haar naam staan.

Boeken die zij onder meer geschreven heeft: Wolwevershaven te Dordrecht, Vinckenborgh – Het wijnkopershuis aan de Wijnbrug, Pakhuis Stokholm – Suikerraffinaderij op de Wolwevershaven, Nicolaas Maessingel 221 Dordrecht, Achter de gevel van Lombardstraat 27-29.

De schrijvers Angenetha Balm en Jan-Willem Boezeman zijn in 1999 gestart met historisch onderzoek naar monumenten in het Dordtse havengebied en hebben dat in de loop der jaren uitgebreid over de gehele stad. Vanaf 2004 vormen zij de redactie van het historisch tijdschrift Dordrecht Monumenteel, dat ieder kwartaal (gratis) aan een kleine 1000 lezers wordt gezonden.

Voorgedragen door Ad Bosch, Redactie en opmaak De Stem van Krispijn, Dordt Monumenteel, Dordts Geboren, Augustijner Courant 2019

(Foto is in januari 2019 genomen bij de overhandiging aan burgemeester Kolff van haar boek over Gijsbert de Lengh)

Lees hier de column van Henk Mesman in Dordt Centraal van 15 november 2019

3 gedachtes op “Angenetha Balm-Kok – schrijfster; met meer dan 100 (Dordts historische) boektitels op haar naam”

  1. Magda en Bert van Strijen

    Gefeliciteerd, je verdient het voor de volle 100%. Je doet veel voor Dordrecht en zijn inwoners.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *