Nieuwsbrief DvD voor 2020 is uit: met activiteiten in 2020: het jaar van 800 Jaar Stad

800 Jaar Stad & Dochters van Dordrecht
In het kader van 800 jaar stad hebben ook wij activiteiten gepland. Vrouwen zijn belangrijk in onze stad, ook zij hebben de stad groot gemaakt. Dat wordt in beeld gebracht en dat vieren we met elkaar. In 2020 gaan we het Project Dochters van Dordrecht op een grootse wijze afronden met het FESTIVAL DOCHTERS VAN DORDRECHT en de FILM ‘VAN OER-DOCHTER NAAR DOCHTERS VAN NU’. Op zondagmiddag 8 maart 2020 op Internationale Vrouwendag van 11 – 15.00 uur in het Energiehuis. We hebben subsidie toegekend gekregen hiervoor. Iedereen is van harte uitgenodigd. Zet deze datum alvast in uw agenda!

PROGRAMMA FESTIVAL DOCHTERS VAN DORDRECHT 8 maart 2020 met o.a.:
Première van de film: Van Oer-Dochter naar Dochters van Nu. Vanaf 1220, het jaar dat Dordrecht Stadsrechten kreeg, met Oer-Dochter Maria van Brabant (Keizerin), en allerlei vrouwen uit verleden en uit heden worden in beeld gebracht. Met RTV Dordrecht wordt de film gemaakt.
De Verrassingsact van Muziektheater Hollands Diep.
De feestelijke boekpresentatie van Saskia Lensink: Dochters van Dordrecht. Overhandiging eerste exemplaar aan burgemeester Wouter Kolff.
Op bijzondere wijze kennismaken met alle Dochters van Dordrecht.
• De start van de reizende tentoonstelling ‘Dochters van Dordrecht en Vrouwen van Nu’. Met beeldmateriaal van 100 jaar Vrouwenkiesrecht tot aan nu. En Quiz…
• Presentatie uitgekozen kunstwerk voor Dochters van Dordrecht.

AVONDPROGRAMMA: in The Movies met film en muziek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *