Wil Braat – ‘Burgemeester van Wielwijk’

Wil Braat is een zeer actieve bewoner van Wielwijk. Altijd heeft zij zich ingezet voor ‘haar’ wijk. Vanaf het begin van de renovatie van Wielwijk was zij met een grote groep bewoners actief betrokken bij deze renovatie. De bouwplannen werden uitvoerig besproken en van commentaar voorzien. Zij was zo’n beetje de drijvende kracht hierachter. Wil was vasthoudend en had een lange adem. 

Wielwijk is mede dankzij de inbreng van de bewoners flink opgeknapt en is een veel aantrekkelijkere wijk geworden. In het oude buurthuis was Wil zeer actief, met de groep bewoners. Vele activiteiten zijn er georganiseerd.
Wil Braat met o.a. Leny Koppelaar en Gijs Bogaard vormden het toenmalige bestuur van het Buurtwerk.

De bewoners zijn ook regelmatig naar Den Haag gegaan om daar te overleggen over hun wijk. In die tijd (jaren negentig e.v.) waren er de grootschalige renovaties. Zo wilden de bewoners een geluidsscherm langs de A16. Dat scherm is er uiteindelijk gekomen, nadat toenmalige minister Jan Pronk kwam overnachten in een flatwoning langs de A16. 

In het nieuwe buurtcentrum De Admiraal is Wil Braat ook nog steeds actief en betrokken bij allerlei activiteiten.

Cees van der Poel van de Albert Heijn winkel in Wielwijk weet ook hoe belangrijk zij is voor de wijk. Daarom heeft hij laatst zijn gerenoveerde winkel laten openen door Wil Braat met de medewerkers (zie de foto). Wil heeft bij deze opening een toespraak gehouden. 

Wil Braat is nog altijd bezig voor de buurt Wielwijk. Ondanks haar inmiddels hoge leeftijd. Zij wordt ook wel de ‘Burgemeester van Wielwijk’ genoemd vanwege haar tomeloze inzet en betrokkenheid. 

Wil heeft nu een aantal van haar taken overgedragen aan nieuwe vrijwilligers, maar achter de schermen regelt zij nog verschrikkelijk veel. Zeker voor mensen die het ‘minder getroffen’ hebben.

Aangemeld door: Marianne Reinders en Albert Heijn Wielwijk

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *