Mignon’s Tour door Gemma Mentzel’s leven


Gemma was een actieve vrouw in de wereld van cultuur en politiek. Ze zette zich in voor vrouwen, armen en werklozen, maar ook voor kunst en cultuur. Gemma is een Dochter van Dordrecht. 

Het gedachtengoed van Gemma lijkt in deze tijd actueler en relevanter dan ooit. Haar feministische daadkracht is nog altijd zichtbaar en kan een enorme inspiratie zijn voor de nieuwste golf feministen, die vooral online van zich laten horen. Er lopen veel meer lijntjes tussen haar leven en het museum dan je vooraf misschien denkt. Via verschillende schilderijen, van oud tot modern, loop je samen met Mignon door Gemma’s leven. Leuk voor (groot)moeders en (klein)dochters!

Dordtse kunstenares en influencer Mignon Nusteling (27) is van zichzelf al een kunstwerk. Bijzondere, kleurrijke en uiteenlopende tatoeages sieren haar armen, benen en buik. Maar Mignon is meer dan een mooi plaatje. Ze fotografeert, tekent, presenteert en heeft pas ook nog een boek uitgegeven. Mignon is een Dochter van Dordrecht.

Deze rondleiding wordt aangeboden in samenwerking met de Gemma Mentzel Stichting.
Zondag 13 oktober, 14.30 uur | Dordrechts Museum
De rondleiding van 13 oktober is inmiddels helemaal volgeboekt. Extra rondleidingen zijn er op zondag 20 en zondag 27 oktober 2019.
Er zijn nog enkele plaatsen vrij…

Toegang: 5 euro. S.v.p. van tevoren reserveren online bij het Dordrechts Museum.

Zowel Gemma als Mignon zijn beiden Dochters van Dordrecht. Kijk bij de Dochters van Dordrecht voor meer informatie over hen.

Foto is ter beschikking gesteld door Dordrechts Museum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *