100 Jaar Vrouwenkiesrecht

Nadat de vrouwen 100 jaar geleden het actief kiesrecht hadden verworven, was het algemeen kiesrecht voor mannen en vrouwen een feit. Wanneer je over kiesrecht spreekt, dan kan je niet om de geschiedenis heen van onze fel bevochten democratische rechtstaat. Hoe is onze democratie eigenlijk tot stand gekomen, en wie waren hier verantwoordelijk voor?

Er wordt vaak gesproken over de grondwet van 1814, hoe democratisch zag ons land er daarna uit? Wat was de rol van ons vorstenhuis in de roerige periode van het ontstaan van onze parlementaire democratie?

Henk Mesman (columnist) neemt u mee naar het Nederland van na de Napoleontische tijd. Hij voert u langs alle belangrijke politieke gebeurtenissen, waar het vrouwenkiesrecht een onderdeel van is, tot aan het heden. Politieke kopstukken zoals Aletta Jacobs, Marga Klompé, Thorbecke en vele anderen passeren de revue.

Woensdag 9 Oktober van 10.30 – 12.00 uur. Bibliotheek Zwijndrecht Walburg

Henk Mesman, Columnist

Illustratie van website ProDemos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *