Bijzondere middag op begraafplaats Essenhof met ook aandacht voor Dochters

Het weekend van vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 zijn de landelijke OPEN DAGEN van Begraafplaatsen. Op begraafplaats de Essenhof was er zaterdagmiddag 25 mei 2019 een bijzonder en passend programma hiervoor samengesteld. Met onder meer aandacht voor vrouwen en Dochters van Dordrecht. Dichteres Marieke van Leeuwen en Dochter van Dordrecht las mooie gedichten voor bij graf van Elsje Dicke.

Zaterdagmiddag 25 mei 2019 Programma in aula Thuredrith 
Teamleider van de Essenhof, Mieke Verkuil heette om 14.00 uur iedereen van harte welkom in de Thuredrith aula. Begraafplaatsen zijn plekken vol verhalen.Hans Berrevoets vertelde verhalen over markante geslachten zoals de Familie Stoop, Vriesendorp en Zonen van Dordrecht als Otto Dicke en Kees Buddingh’. Ook een paar Dochters van Dordrecht werden belicht door Jacqueline van den Bergh, coordinator van het Project Dochters van Dordrecht, van Platform Vrouwen Kunnen Alles. Zoals over Lenie Dicke, verzetsvrouw in de oorlog, en Nel Snouck Hurgronje (verwant aan de familie Stoop), de eerste bibliothecaresse in Nederland. Diverse familieleden Stoop waren deze middag aanwezig en vertelden e.e.a. over hun verre voorouders.

Meer informatie: www.weekendvandebegraafplaats.nl

Voor de muzikale omlijsting zorgde de band Neverlandjazz, met Nienke Troost.

Hierna was er de wandeling langs markante graven van de familie Stoop, Vriesendorp, en de Zonen van Dordrecht Otto Dicke en Kees Buddingh’, maar ook langs een aantal Dochters.

Dichteres en Dochter van Dordrecht, Marieke van Leeuwen, las mooie gedichten voor bij het graf van Elsje Dicke (foto voorpagina).

Teamleider Mieke Verkuil bedankte iedereen voor deze bijzondere middag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *