Elly Meijer in het zonnetje

De door het CDA Dordrecht genomineerde Dochter van Dordrecht Elly Meijer werd donderdagmiddag 14 maart 2019 in het zonnetje gezet in het huis aan de Knolhaven, waar CDA raadslid Mafalda Weerts woont.

Elly Meijer was raadslid voor het CDA van 1982 tot 1998.
Ze was een sterke, katholieke, geëmancipeerde vrouw die zonder veel woorden aan die kenmerken te wijden zich inzette voor een betrouwbaar openbaar bestuur en voor een respectvolle omgang met de Dordtse bevolking. Na haar verkiezing koos ze welbewust voor een portefeuille in de harde sector: milieuzaken en volkshuisvesting. Daarmee stortte ze zich in het heftigste politieke onderwerp van die dagen: de gifaffaire in de Merwedepolder.

Het CDA organiseerde voor Elly een feestelijk moment om te vieren dat zij als Dochter van Dordrecht is genomineerd.

Wim van der Kruijff, fractievoorzitter CDA, vertelde dat zij een stevig raadslid was met duidelijke standpunten. Hans Berrevoets gaf een helder politiek beeld van die tijd – de jaren tachtig/negentig van de vorige eeuw. Jacqueline van den Bergh van het project Dochters van Dordrecht vond het heel bijzonder dat Elly op deze manier in het zonnetje werd gezet en dat zij kennis kon maken met Elly.

 

Elly zelf was totaal verrast en zei zeer vereerd te zijn dat zij is voorgedragen als Dochter van Dordrecht. Tegenwoordig woont Elly in Den Haag, maar komt nog regelmatig in Dordrecht, waar haar zoon woont. Zij vindt Dordrecht enorm opgeknapt, zeker de binnenstad.

Beluister hier het interview dat Ben Corino maakte voor het radioprogramma Studio de Witt van RTV Dordrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *