Marieke van Leeuwen – voormalig Stadsdichter van Dordrecht | maatschappelijk betrokken dichter

Marieke bundelt haar gevoelens, visie en haar kritische kijk op de maatschappij, de politiek, sociaal onrecht in één gedicht samen, dát is haar kracht.

Marieke schrijft gedichten voor speciale- en actueel maatschappelijke gelegenheden o.a. voor:
– Internationale Vrouwendag 2013 in Dordrecht.
– De ‘4 mei’ gedichten voor de stad Dordrecht, waar kinderen bij betrokken worden.
– ‘School en gedicht’ projecten. Kinderen, jongeren kennis laten maken met poëzie.
– Poëziebijeenkomsten in relatie tot de kunst in het Dordrechts Museum.
– Schrijft jaarlijks een gedicht voor ‘onbekende overledenen’ die begraven worden in ‘Essenhof’, de Dordtse begraafplaats. De ‘onbekende’ krijgt hiermee een stem. Wordt ‘gehoord’ middels haar gedicht.
– Is actief betrokken bij ‘Dordt Literair’, thema bijeenkomsten met bekende schrijvers en de jaarlijkse ‘ Dag van de Dordtse Poëzie’, waar dichters voordragen op locatie.
– Was jaren actief in de organisatie van, en haar theater voorstellingen in het succesvolle Dordtse Biesfestival en Productiehuis.
– In Dordrecht werkt Marieke belangeloos mee aan een aantal projecten zoals: ‘Nooit Terug’ ( een taalfestival) en het Cellofestival (poëzie gedeelte met levensechte poppen met celli)
– Meer dan 15 jaar organiseert Marieke met haar echtgenoot Joop op zondagmiddag culturele bijeenkomsten in hun zelfgebouwd intiem en gezellig Theater aan de Voorstraat 450. Het aanbod is variabel in theater- poëzie en muziek voorstellingen.

Marieke een maatschappelijke betrokken Dordtse Dichter. Een Dochter van Dordrecht. Er kan in samenspraak een activiteit georganiseerd worden.

Foto van website van Marieke

Voorgedragen door Margot Marres

Gedichten van Marieke van Leeuwen voor Internationale Vrouwendag

Bekijk ook haar website

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *