Charlotte van Praag – lerares Duits en sociaal bewogen ereburgeres

Charlotte van Praag heeft ter nauwernood de 2de Wereldoorlog overleefd. 

Zij was lange tijd lerares Duits op het Christelijk Lyceum in Dordrecht. Tot op hoge leeftijd bleef zij zich inzetten om misstanden aan de kaak te stellen. Voor autoriteiten was zij lang niet makkelijk. Zij rustte niet voordat een misstand in haar ogen werd opgelost. Ze werd ook wel ‘het geweten van Dordrecht’ genoemd.

Door het Weizigtpark is het pad naar haar genoemd: het Charlotte van Praagpad.

Charlotte van Praag was een VVAO-ster (Vereniging van Vrouwen met Hogere Opleiding). In 2019 viert de afdeling Dordrecht haar 13e Lustrum, de 65e verjaardag. Er zijn plannen om als onderdeel van dit 13e Lustrum extra aandacht te hebben voor Charlotte. En om haar als een Dochter van Dordrecht te nomineren.

Er komt een uitgebreidere aanvulling op deze nominatie. 

Foto van website Stolpersteine Dordrecht

 

Genomineerd door Geesken Bloemendal

 

Lees ook het artikel op Dordrecht.net

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *