Gonnie Walrecht – samenwerkingsprojecten voor kinderen met een beperking in Bamenda

Gonnie Walrecht heeft zich de afgelopen 20 jaar met passie ingezet als vrijwilliger voor de Stedenband tussen Dordrecht en Bamenda. In deze lange periode heeft ze ter ondersteuning van kinderen met een beperking in Bamenda diverse samenwerkingsprojecten opgezet met partnerorganisaties en met vele inzamelingsacties ook financiële middelen gegenereerd en donateurs geworven voor deze en andere samenwerkingsprojecten, onder andere het Wakka centrum.

Daarnaast heeft ze voorlichting gegeven op het Da Vinci college en stagiairs begeleid. Ook hielp ze bij diverse publieksactiviteiten in Dordrecht – waaronder vorig jaar zomer nog bij de uitvoering van de Stedenband-song met Ntjam Rosie tijdens het Big Rivers Festival. Ieder jaar bezocht Gonnie ook (op eigen kosten) de samenwerkingsprojecten in Bamenda en was daarmee een van de bekendste ‘ambassadeurs’ van Dordrecht in onze zusterstad.

Het is niet voor niets dat Gonnie in Bamenda de eretitel ‘moeder van alle moeders heeft gekregen’. Naast op deze wijze heeft Gonnie zich ook op vele andere manieren verdienstelijk gemaakt voor onze stad. Zo was ze van 1989 tot 2010 vrijwilliger bij de Wereldwinkel, waarvoor ze de Johan de Witt speld heeft ontvangen.

Ook was ze van 1975 tot 2001 vrijwilliger van Tuinvereniging Kringloop Dordrecht en vanaf 2012 coördinator in haar woonomgeving voor het burgerinitiatief Energietransitie van de Drechtste Stromen.

Tot slot is Gonnie ook lange tijd werkzaam geweest als lerares. Vanwege al deze verdiensten kreeg Gonnie in 2016 een Koninklijke onderscheiding van drs. Arno Brok, toenmalig burgemeester van Dordrecht, waarmee zij lid werd in de Orde van Oranje-Nassau.

Typerend voor Gonnie is dat zij er als docent altijd graag een plus bij deed als ze leerlingen een cijfer gaf: zo stimuleerde ze leerlingen om door te gaan en in kansen te blijven geloven. Vanwege al deze passie en inzet kan deze inmiddels 79 jaar oude inspirerende dame met recht een Dochter van Dordrecht genoemd worden!

Foto: Bart van Vliet

 

Genomineerd door Stichting Dordrecht – Bamenda

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *