Cornelia de Heer – rederes

Cornelia de Heer (1753-1825) is een dochter van Jesse de Heer, geboren en overleden te Dordrecht.  Getrouwd te Dordrecht met de Houthandelaar/reder Stephan van Dorssen Janz., overleden 1782 te Dordrecht.

Na zijn overlijden neemt zij als koopvrouw en rederes de zaken over van de houthandel en in 1784 is zij in bezit van 2 zeeschepen: Driemast Hoeker ,,JUFFROUW CORNELIA,, en Fluitschip ,,HET HUIS VAN OOSTENRIJK,,  Er zijn kopien van akten dat zij ondertekent als de wed v Dorssen op een vrachtbrief van de ,,JUFFROUW CORNELIA,, met schipper Willem v/d Velde voor een reis naar de toen nog Hollandse kolonieen aan de Noordkust van Zuid Amerika.

Bekijk ook dit artikel op de website van Kontakt: ‘Weduwen lieten werf vaak floreren’

www.dordtenazoeker.nl

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *